Een punt zetten, betekent ook een nieuwe start!
 

Kennismaken

 

Mijn naam is Klaas van der Veen en ik ben de mediator die u graag wil helpen bij het oplossen van uw conflicten. Mijn passie voor mediation groeit nog altijd met de dag omdat ik zie dat mediation echt werkt. Samen naar oplossingen zoeken die voor alle partijen acceptabel en na te komen zijn, dat maakt dat de gemaakte afspraken waardevast zijn. Conflicten die bijvoorbeeld bij de rechter moeten worden uitgevochten geeft altijd verliezers en hetgeen de rechter besluit kan dus niet rekenen op sympathie van alle partijen en zijn daarmee veel minder waardevast en toekomstbestendig. Soms moet er letterlijk een punt gezet worden om weer verder te kunnen, maar dan wel graag een punt waar de betrokken partijen zich in kunnen vinden. Het is mijn kracht om conflicten door middel van mediation te begeleiden. Respect, ruimte voor alle partijen en ondersteunend waar dat nodig is.  

 

Mijn mediation opleidingen heb ik genoten bij opleidingsinstituut Caleidoscoop. Na de reguliere mediation opleiding heb ik daar ook de specialisatie familie mediation gevolgd. Ik heb de specialisatie familie mediation gedaan omdat ik vooral op het gebied van scheidingen enorm grote problemen signaleer bij het niet toepassen van een goed mediation traject . Door goede afspraken te maken, waar beide partijen zich uiteindelijk in kunnen vinden zal de toekomst voor beide partijen, maar vooral ook voor bijvoorbeeld de kinderen en stuk rooskleuriger worden. 

Als er in een huwelijk of relatie kinderen in het spel zijn en ik vraag de betrokken ouders, wat is voor u het belangrijkste om goed te regelen dan zeggen meer dan 9 van de 10 ouders de kinderen!!!!! Mijn visie is dan ook zorg dat de dingen die echt belangrijk zijn op tafel komen en voor een ieder goed geregeld worden door samen naar oplossingen te zoeken die in het belang zijn van de zaken die er echt toedoen. Als ik hier samen met de betrokken partijen goed uitkom dan komt de rest vanzelf en zullen de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk afspraken zijn waar een ieder zich voor in zal zetten.

Mediation werkt alleen als er ook een klik is tussen de mediator en de betrokken partijen. Daarom is de eerste kennismaking bij impuls mediation altijd kosteloos. Tijdens het kennismakingsgesprek (30 minuten) kan ik u verder informeren over de werkwijze die ik nastreef en welke extra's ik voor u kan betekenen. Na de kennismaking neemt u het besluit of u de door mij aangeboden diensten wenst af te nemen.